Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Wenen

Wenen door Stephen Brook
Hardcover | 288 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033599
Recensie:
Zeer uitvoerige informatie over de stad 'an der schonen blauen Donau'. Heden en verleden komen uitgebreid aan de orde met veel aandacht voor het detail. Behandeld worden onder meer architectuur (Jugendstil-Biedermeyer-Barok-Gotiek enzovoort), flora en fauna, openbaar vervoer, logies en eetmogelijkheden, geschiedenis vanaf de Oudheid tot het Wenen van vandaag, toneel/theater (opera, operette, musicals enzovoort), bezienswaardigheden (kerken, musea en andere interessante gebouwen). Talrijke (kleuren)foto's, kaarten en plattegronden zijn opgenomen in deze prachtige gids. Een goed inzicht in de grootheid van deze vooral culturele en politieke hoofdstad wordt de gebruiker geboden. Wenen, trait d'union tussen West- en Oost-Europa, is een bezoek meer dan waard en deze gids is dan een goede begeleider.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Wenen<br>Stephen Brook
Wenen
Stephen Brook
 

 

   
Wenen door E. Grundel & Heinz Tomek
Paperback | 120 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018019739
Beschrijving:
Met grote kaart zoeken gaat snel; bij alle onderwerpen in deze gids staan de coördinaten van de kaart vermeld. 12 hoogtepunten; deze mag u niet missen! De 12 hoogtepunten zijn in de gids en op de kaart gemarkeerd met een groot blauw uitroepteken zodat u ze niet over het hoofd ziet. De beste extra-tips voor overnachten, winkelen, uitgaan, bezienswaardigheden, restaurants en cafés.
Recensie:
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over o.a. Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie e.d. Dan volgt de stadsbeschrijving met aandacht voor hotels, eten en drinken, winkelen, uitgaan, cultuur en amusement, sport, bezienswaardigheden en uitstapjes, gevolgd door een vijftal Extra-routes. Alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes en laat zich daar goed mee vergelijken. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is soms iets meer, soms iets minder uitgebreid. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden en in de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart 1:12.500 achterin, met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en op de achterzijde een plaatsnamenregister en een kaartje van de openbaar vervoer lijnen. Aangevulde en geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Wenen<br>E. Grundel
Wenen
E. Grundel
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: