Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Rome

Rome door Olivia Ercoli
Hardcover | 432 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2004
ISBN: 9041033459
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
In de reeks 'Capitool reisgidsen' die opvalt door zijn prachtige illustraties en kaartmateriaal, is dit deel gewijd aan Rome. Na enkele korte inleidende hoofdstukken over geografie en geschiedenis wordt de stad in 16 buurten beschreven. Geselecteerde 'ster-attracties' worden speciaal vermeld. Hierna volgt praktische informatie over verblijf en restaurants (met adreslijsten en prijsindicaties), uitgaan en openluchtactiviteiten, vervoer, veiligheid etc., afgesloten door een geografisch register en een woordenlijstje Italiaans. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geillustreerd met kaartjes, plattegronden en opengewerkte tekeningen, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een wegenkaart zijn afgedrukt. Sommige delen van de gids (bezienswaardigheden en adreslijsten van restaurants) hebben een tamelijk klein lettertype.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Door iedereen te gebruiken.
Sowieso moet ik toegeven dat ik een enorme fan ben van de Capitool-reisgidsen. Ze zijn overzichtelijk, geven genoeg informatie zonder dat alles voorgeschreven wordt en met wat Italiaanse termen kom je een heel eind. Met deze gids in de hand kun je Rome op je gemakje verkennen. Als je echt veel over elke bezienswaardigheid wilt weten is deze gids minder geschikt. Ook erg handig zijn de wijkplattegronden.
Mening klant bol.com:
Rome en omstreken.
Zeer interessant, comfortabel reisgemak met dit boekje gehad. Uitstekend te gebruiken voor particulier gebruik.

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Rome<br>Olivia Ercoli
Rome
Olivia Ercoli
 

 
   
100% Rome door S. Buhr
ontdek de stad in no-time!
Paperback | 152 Pagina's | Mo'Media | 2005
ISBN: 9057671131
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur: met deze gids op zak, ontdek je Rome in no-time. Alle bezienswaardigheden, de leukste musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk ingedeeld per stadsdeel. Zes leuke wandelingen leiden je overdag langs al die mooie plekken. Voor is avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. De duidelijke plattegronden laten je zien waar je bent en waar je naartoe moet. 100% Rome, voor wie niets wil missen!
De spaanse trappen beklimmen + shoppen in via condotti + een muntje gooien in de trevifontein + cappuccino drinken op piazza campo dei fiori + door het gat in de koepel van het pantheon kijken.
Recensie:
Na informatie over Italiaanse gewoontes, prijsindicaties van hotels, restaurants en openbaar vervoer worden 6 leuke wijken besproken, ieder voorzien van plattegrond en wandeling. Bij elke wijk komen de items 'bezienswaardigheden, eten en drinken, shoppen, leuk om te doen' aan bod, ieder van een eigen kleur voorzien. De wandelingen voeren de lezer langs toppers uit iedere groep. Na de wijken rondom Via Veneto, Piazza di Spagna, het Forum Romanum, Largo Argentina, het Vaticaan, Campo dei Fiori besproken te hebben volgen nog tips voor bezienswaardigheden in de buitenwijken en om uit te gaan. Tot besluit een index op alfabet en op items en een kaart met metrolijnen. Het boekje leest prettig, is overzichtelijk, kan gemakkelijk meegenomen worden en is een perfecte introductie voor de beginnende Romebezoeker met culturele belangstelling, die snel op de juiste plaatsen wil zijn. Geschikt voor een groter publiek.
(Biblion recensie, Drs. F. Meeuwesen)
Mening klant bol.com:
Erg leuk boekje.
100% Rome is een erg leuk boekje om de stad mee in te nemen. Er staan erg leuke winkeltjes, staatjes, dingen om te doen in. Maar vooral staan leuke, lekkere eettentjes in die we anders zeker niet gevonden zouden hebben. Echt een aanrader!!
Mening klant bol.com:
Inspirerend.
Geweldig boekje dat ik gekregen heb voordat we naar Rome gingen. Voor een nieuweling met weinig tijd en veel zin om alles te zien een geweldig boek!
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

100% Rome<br>S. Buhr
100% Rome
S. Buhr
 

 

   
Rome door Reid Bramblett & J. Kennedy
Paperback | 192 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 904102459X
Recensie:
Honderden kleurenfoto's en vele duidelijke plattegrondjes sieren deze handzame reisgids. In de eerste tachtig pagina's wordt een overzicht gegeven van het 'Beste van Rome', varierend van Vaticaanstad tot leuke winkelstraten en attracties voor kinderen. Daarna volgen zo'n zeventig pagina's waarin Rome in acht wijken is verdeeld. Van elke wijk (alle voorzien van een kleurcode) worden uiteraard de bezienswaardigheden beschreven, alsmede winkels, restaurants en eventuele uitgaansmogelijkheden. De uitgave wordt besloten met praktische informatie, zowel dure als goedkope overnachtingsadressen en een register. De grote, uitklapbare voor- en achterflappen bevatten een kaart met verwijzingen naar de kleurcodes van de beschreven wijken en plattegronden van het centrum, het historisch centrum en busroutes. Kortom, veel gedegen en bruikbare informatie in een compacte, verzorgde en handzame gids.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Rome<br>Reid Bramblett
Rome
Reid Bramblett
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: