Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Praag

Praag door Theodore Schwinke
Paperback | 160 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041024530
Recensie:
In zakformaat wordt dit reisgidsje over Praag aangeboden, waarin 10 hoogtepunten van de Tsjechische hoofdstad centraal staan en waarmee de gids opent, zoals de Praagse Burcht, St. Vituskathedraal, Karelsbrug, Nationale Galerie en Wenceslasplein. Hierna volgen de overige bezienswaardigheden, beschreven naar soort, zoals musea, kerken, parken, schrijvers, filmlocaties, kinderattracties, winkels, uitgaan, cafe's en restaurants met verschillende adressen. Vervolgens worden 6 wijken beschreven, t.w. Oude Stad, Mala Strana, Praagse Burcht, Josefov, Nieuwe Stad en buiten het centrum, waarin de bovenstaande attracties samen met andere in regionale context worden bezien. De gids besluit met praktische informatie, adressen van hotels, een register en een woordenlijst. Diverse locatiekaartjes en plattegronden, ook van gebouwen, vullen de tekst aan, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflappen overzichts- en stadsplattegronden evenals een stratenregister zijn afgedrukt. Het boekje, hier en daar gedrukt in vrij kleine belettering, is uitvoerig geillustreerd met kleurenfoto's.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes)

Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Praag<br>Theodore Schwinke
Praag
Theodore Schwinke

Praag door V. Soukop
Hardcover | 264 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033432
Recensie:
Een origineel vormgegeven reisgids over Praag, waar aan de hand van veel plattegrondjes, foto's en tekeningen een visueel beeld van de stad wordt gegeven. Beschreven worden onder andere de geschiedenis, de stad van buurt tot buurt, amusement en een keuze uit accommodatie en restaurants. Door het fantasievolle gebruik van illustraties, index en straatnamenregister is informatie snel terug te vinden. Daarnaast zijn bezienswaardigheden voorzien van openingstijden en bereikbaarheid en verwijzen deze naar de stadsplattegrond. Nadeel is dat door het veelvuldige gebruik van illustraties voor uitgebreide beschrijvingen geen plaats is.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Praag<br>V. Soukop
Praag
V. Soukop

Praag door Walter M. Weiss
Paperback | 120 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018019844
Beschrijving:
Met grote kaart zoeken gaat snel; bij alle onderwerpen in deze gids staan de coördinaten van de kaart vermeld. 12 hoogtepunten; deze mag u niet missen! De 12 hoogtepunten zijn in de gids en op de kaart gemarkeerd met een groot blauw uitroepteken zodat u ze niet over het hoofd ziet. De beste extra-tips voor overnachten, winkelen, uitgaan, bezienswaardigheden, restaurants en cafés.
Recensie:
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over o.a. Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie e.d. Dan volgt de stadsbeschrijving met aandacht voor hotels, eten en drinken, winkelen, uitgaan, cultuur en amusement, sport, bezienswaardigheden en uitstapjes, gevolgd door een vijftal Extra-routes. Alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes en laat zich daar goed mee vergelijken. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is soms iets meer, soms iets minder uitgebreid. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden en in de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart 1:11.750 achterin, met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en op de achterzijde een plaatsnamenregister en een kaartje van de metro-lijnen. Aangevulde en geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Redactie)
Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Praag<br>Walter M. Weiss
Praag
Walter M. Weiss
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: