Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Parijs

Parijs kidskompas
kinderreisgids
Paperback | 161 Pagina's | Mo'Media | 2003
ISBN: 9080764116
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Beschrijving:
Welke musea zijn interessant voor kinderen? Kun je met je buggy in de metro? En uit hoeveel schroefjes bestaat de Eiffeltoren? De kinderreisgids KidsKompas Parijs geeft antwoord op al dit soort vragen. En er is meer! Per arrondissement volop informatie in 'kindertaal' over de leukste musea, parken, gebouwen en winkels. Afgewisseld met interessante weetjes: heeft de klokkenluider van de Notre Dame echt geleefd? Waarom zaten de Franse edelmannen vroeger samen op de wc? Waarom eten Fransen stokbrood en geen bruine boterhammen? Leuk om zelf te lezen én om voor te lezen! Een onmisbare reisgids voor ouders die met hun kids naar Parijs gaan.
Recensie:
Een stedenreisje met kinderen ligt misschien niet zo voor de hand. Toch toont deze gids aan dat Parijs wel degelijk geschikt is voor kinderen. Na de inleiding volgen de hoofdstukken 'Praktische Informatie: For parents only!', 'Kidsinfo-Parijs...: here I come!', en 'Geschiedenis-Saai? No way!' Onduidelijk is waarom (notabene in een boek over de Franse hoofdstad) al die Engelse kreten worden gebruikt. Spreekt de Nederlandse taal jonge kinderen niet genoeg aan? Vervolgens wordt per arrondissement met symbolen aangegeven welke kindvriendelijke en -aansprekende musea, winkels, restaurants, parken, gebouwen en attracties de metropool herbergt. Adressen, metrolijnen, openingstijden, toegangsprijzen en korte beschrijvingen zijn opgenomen. De gids is doorspekt met oranje teksten in een erg kleine letter, die (vooral bij lamplicht) moeilijk leesbaar zijn. Hoewel het boekje zich op de kinderen richt, zullen toch de ouders zich er meestal over buigen. Waarschijnlijk raken de ouders tijdens het lezen geirriteerd door de iets te populaire schrijfstijl. Ondanks deze kritiekpuntjes is de uitgave van de gids (de eerste van een serie) een initiatief dat lof verdient. Met Nederlands-Franse woordenlijst en een thematisch en alfabetisch register. Vanaf ca. 10 jaar. Achterin staan enige invulpagina's.
(Biblion recensie, Amieke van der Eyk)
Mening klant bol.com:
Leuk boek!
Ontzettend leuk idee, een reisgids voor kinderen! staat er nog een andere stad op de planning?
Mening klant bol.com:
Helemaal top!
Ik ben met de boek en mijn 2 kids naar Parijs getogen en heb niet alleen van de stad, zeker ook van alle leuke weetjes en interessante tips genoten. Een aanrader! En een manier om een stedenbezoek ook voor de kleintjes de moeite waard te maken
Mening klant bol.com:
Ideaal voor gezinnen.
De KidsKompas Parijs is ideaal voor gezinnen die naar Parijs gaan! Hij staat boordevol nuttige tips zoals wat kindvriendelijke hotels zijn, wat echt leuke musea voor kinderen zijn, waar het leuk eten is etc. Verder is het echt geschreven voor kinderen; hij staat boordevol leuke weetjes. Wij hebben er als gezin erg veel aan gehad!

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Parijs kidskompas<br>
Parijs kidskompas
 

 

   
Parijs door Alan Tillier
Hardcover | 432 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033408
Recensie:
Een gids over het toeristisch relevante deel van Parijs en omstreken. Na een inleiding over onder meer historie en geografie volgt een kort resume van de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. Gedetailleerde informatie over alle bezienswaardigheden in de beschreven wijken en in de omgeving van de stad is - volgens een vast stramien - opgenomen in het deel 'Parijs van buurt tot buurt'. Verder vijf wandelroutes en een omvangrijk deel tips en adressen. Een opvallende gids met een prima toegankelijke overvloed aan informatie, doorspekt met honderden illustraties in kleur en ruimtelijke plattegronden, met een onderwerpen- en een uitgebreid straatnamenregister. Visueel en inhoudelijk een excellente gids.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Parijs<br>Alan Tillier
Parijs
Alan Tillier
 

 

   
Parijs door Hans-Joachim Kruse
Paperback | 128 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041030824
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
Dit gidsje over Parijs is klein en dun genoeg om makkelijk in binnenzak of handtas mee te nemen. In kort bestek vindt de beginnende Parijs-ganger hierin veel relevante gegevens voor een verblijf in de Lichtstad. De in toeristische gidsen gebruikelijke onderwerpen vindt men ook hier terug, zij het dat er met deze informatie heel soepel wordt omgegaan: geen lange opsommingen van musea of winkels, maar gewoon een spontane keuze van enkele mogelijkheden en een to-the-point overzicht van bezienswaardigheden. De teksten zijn helder geformuleerd, de intermezzo's bondig. De opmaak is uiterst plezierig, mede door de vele kleurenillustraties en het kleurige omslag. Een register en enkele plattegronden zijn een extra service voor de lezer. De uitslaande flappen bevatten relevante kaarten.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Ik ben net terug van een weekje Parijs en ik kan iedereen die plannen in die richting heeft dit boekje van harte aanraden!! We hebben het iedere dag meegenomen en gebruikt.. alle belangrijke bezienswaardigheden, gebouwen, musea (etc.) en zelfs pleinen, bruggen en winkelcentra staan er in. Verder zitten er verschillende heel handige kaartjes in, waaronder een van de metrolijnen; ook deze hebben wij heel veel gebruikt. Met dit boekje in je tas kan je niet verdwalen of dingen over het hoofd zien!! Veel plezier in Parijs!!
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Parijs<br>Hans-Joachim Kruse
Parijs
Hans-Joachim Kruse
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: