Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Napels

Napels met Pompeji & de Amalfi-kust
Hardcover | 241 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033351
Recensie:
De gids begint met een gebruiksaanwijzing voor de lezer en dat is nuttig: de eerste indruk van wie zonder meer het boek doorbladert, is dat je door de bomen het bos niet meer ziet: kolommetjes, fotootjes, driedimensionele doorsneden van gebouwen, (soms minuscule) reproducties, namen, lijstjes enzovoort. Bij gebruik valt het erg mee en is er veel informatie te krijgen. Een kleine onnauwkeurigheid in de titel: de Amalfitaanse kust maakt deel uit van de golf van Salerno, die zelf niet wordt behandeld, maar gelukkig wel Paestum dat aan dezelfde golf maar zuidelijker ligt. Een duidelijke plattegrond van Napels, met straatnamenregister (!) over tien pagina's verdeeld, zodat een overzichtskaart wel is aanbevolen. Een groot deel van de gids is aan de omgeving gewijd: Pompei en Sorrento, Caserta, de eilanden Capri, Ischia en Procida. Hier en daar ook wat informatie over Italiaanse film en literatuur. Bevat een uitgebreid register, een lijstje woorden en uitdrukkingen.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Napels<br>
Napels
 

 

   
Napels door Wiggert van der Zeijden
Paperback | 186 Pagina's | Gottmer Uitgevers Groep bv | 2005
ISBN: 9025737439
Beschrijving:
De gids neemt je mee door de mooiste wijken van de stad met uitgebreide kaders over het uitgaansleven, de winkels en het eten en drinken. Je wordt ingewijd in de geheimen van de limoncellobereiding en maakt kennis met Pulcinella en Toto. Het boek geeft tips voor leuke activiteiten, zoals een tocht naar de top van de Vesuvius en een afdaling naar de cisternen en aquaducten onder Napels. En in een apart hoofdstuk kun je een bijzondere odyssee door de tijd maken.
Recensie:
Bij Italiaanse cultuursteden worden Rome, Venetie en Florence in een adem genoemd, maar Napels kan zich goed met deze grootheden meten. Heel terecht dus dat er een aparte Stedengids aan is gewijd. Op meeslepende wijze beschrijft de auteur niet alleen de stad, maar ook onder andere de eilanden Procida, Ischia en Capri, Pompeji en de vulkaan Vesuvius. De krater hiervan is te voet te bereiken en daar worden handige tips voor gegeven. Dit soort anders-dan-andere informatie kenmerkt de gids: Wat te denken van een spoedcursus (in 2 pagina's) Napolitaanse gebaren, acht tips om Napels bij nacht te ontdekken of het hoofdstuk over designmode, heiligenbeelden en curiosa? Daarnaast biedt de uitgave overzichtelijke plattegronden en alle mogelijke informatie op het gebied van geschiedenis, bezienswaardigheden, praktische zaken en kaders met leuke weetjes en feiten. Voeg daarbij de heldere, duidelijke kleurenfoto's en de variant is duidelijk: 'Eerst het boek lezen en dan Napels zien'. Een regelrechte aanwinst in deze reeks. Met register.
(Biblion recensie, Amieke van der Eyk)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Napels<br>Wiggert van der Zeijden
Napels
Wiggert van der Zeijden
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: