Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Madrid

Madrid
Hardcover | 224 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033300
Recensie:
In de reeks 'Capitool reisgidsen' die opvalt door zijn prachtige illustraties en kaartmateriaal, is dit deel gewijd aan de Spaanse hoofdstad. Na enkele korte inleidende hoofdstukken over geografie en geschiedenis wordt de stad van wijk tot wijk besproken met een korte beschrijving van bezienswaardigheden. Geselecteerde 'ster-attracties' worden speciaal vermeld. Ook is een hoofdstuk gewijd aan bezienswaardigheden in de omgeving van Madrid waaronder het paleis Escorial en de stad Toledo. Hierna volgt praktische informatie over verblijf en restaurants (met adreslijsten en prijsindicaties), uitgaan en openluchtactiviteiten, vervoer, veiligheid etc., afgesloten door een geografisch register en een woordenlijstje Spaans. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geillustreerd met kaartjes, plattegronden en opengewerkte tekeningen, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap een overzichtskaart en een wegenkaart zijn afgedrukt. Sommige delen van de gids (bezienswaardigheden en adreslijsten van restaurants) hebben een tamelijk klein lettertype.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Madrid<br>Adam Hopkins
Madrid
Adam Hopkins
 

 

   
Kaartgids Madrid + Stadsplattegrond door Karoline Gimpl
Paperback | 96 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2005
ISBN: 9020959808
Beschrijving:
'De uitgestippelde stadswandeling' leidt je langs niet te missen bezienswaardigheden. 'Hoogtepunten' biedt een samenvatting van alle belangrijke bezienswaardigheden, met adressen en openingsuren. 'Wat er verder nog te zien is...' alternatieve trips voor wie de stad en haar omgeving nog beter wil leren kennen. In 'Praktisch allerlei' tref je nuttige actuele informatie aan over eten en drinken, winkelen en uitgaan. Met uitvouwbare stadsplattegrond en uitgebreid register. Alle in de gids beschreven bezienswaardigheden zijn met een duidelijk herkenbaar sterretje op de gedetailleerde kaart aangeduid.
Recensie:
Dit boekje combineert een vrij kwetsbare uitklapbare kaart van Madrid en een compacte gids, los van elkaar te gebruiken. De beschreven hoogtepunten zijn op de kaart aangegeven, evenals een van de twee wandelingen, die door de binnenstad leidt; de andere (besproken in hoofdstuk 4) combineert representatieve stukjes historisch en modern Madrid. Beide rijgen architectonische hoogtepunten, musea en andere bezienswaardigheden aan elkaar, die verderop in de gids, waar ook informatie staat over hoogtepunten elders in de stad, kort verder worden besproken. Het praktische gedeelte is vrij uitgebreid. Naast informatie over onder meer reizen naar en door Madrid, geld, klimaat, eten en drinken, overnachten en uitgaan omvat het taaltips, een stadshistorisch overzicht en een register. De kaart geeft een overzichtelijk beeld van de binnenstad en doet vermoeden dat er veel meer te bezichtigen is dan de gids beschrijft. De selectie van eet-, drink-, winkel-, uitgaans- en overnachtingtips helpt bij de invulling van een langer verblijf. Toledo en Segovia worden ook besproken, maar er zijn geen kaarten van. Met fraaie kleurenfoto's.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Kaartgids Madrid + Stadsplattegrond<br>Karoline Gimpl
Kaartgids Madrid + Stadsplattegrond
Karoline Gimpl
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: