Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Istanbul

Istanbul door Poschl
Paperback | 96 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041030476
Recensie:
Een handige, beknopte reisgids voor de stad Istanbul met een plattegrond op de binnen- en buitenkant van de uitslaande kaft. De inhoud bestaat uit een inleiding met tips voor wandelroutes, waarbij de toerist zelf en in zijn eigen tempo de stad kan verkennen en bekijken. Bezienswaardigheden zijn alfabetisch gerangschikt en onderverdeeld in: gebouwen, bruggen, moskeeen, kerken enz. Een lijst van musea en wat daar te zien valt, ontbreekt niet. Vervolgens is er een hoofdstuk over eten en drinken en winkelen. Ten slotte een overzicht van hotels, evenementen, uitgaan, informatie en een register dat het vinden van antwoorden op vragen vergemakkelijkt. Dit alles in handig zakformaat voorzien van gezellig kleurig fotomateriaal; zeer aanbevelenswaardig om op zak te hebben in deze 'overdonderende' wereldstad. De uitklapbare achterflap bevat relevante kaarten.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Istanbul<br>Poschl
Istanbul
Poschl
 

 

   
Istanbul door Jos Beelen & Ido de Haan
Paperback | 211 Pagina's | Gottmer Uitgevers Groep b.v. | 2004
ISBN: 9025734707
Recensie:
Grosso modo valt dit boek uiteen in twee gedeelten: een deel met uitgebreide geschiedkundige beschrijving van de stad ingebed in de Turkse en vooral ook Byzantijnse geschiedenis. Daarna volgen de toeristische beschrijvingen van de verschillende wijken. Interessant is verder de uitgebreide beschrijving van een boottocht over de Bosporus met overzicht van de bezienswaardigheden aan de beide oevers. Dat deze gids zeer actueel is, blijkt o.m. uit de beschrijving van Miniatur (Turks Madurodam) in 2003 geopend met daarnaast de veelvuldige vermelding van allerlei website-adressen. Het boek bevat veel kaartmateriaal en plattegronden en in de verschillende omlijnde kaders wordt interessant uitleg gegeven over onbekende begrippen. Heden en verleden gaan vloeiend in elkaar over; veel illustraties in kleur. Praktische reisinformatie sluit het boek af. Geen adressen van hotels en restaurants. Ondanks de uitgebreide informatie weegt het boek niet zwaar: het kan in de schoudertas! Met register.
(Biblion recensie, S. Tut)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Istanbul<br>Jos Beelen
Istanbul
Jos Beelen
 

 

   
Instanbul door Hanneke Bos
Hardcover | 272 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 904103322X
Recensie:
Zeer goed verzorgde en overzichtelijke gids van Istanbul; voorzien van uitstekend kaartmateriaal. Inhoud: geschiedenis, evenementen-kalender; Istanbul van wijk tot wijk; excursies in de omgeving; tips betreffende accommodatie, restaurants en winkelen. Praktische informatie, adressen en alarmnummers. Bevat zeer veel, goed fotomateriaal en verklarende plattegronden. Beknopte doch zeer duidelijke uitleg. Niet alleen toeristen en reizigers, maar ook geinteresseerden in kunst en cultuur kunnen zich met deze gids oriŽnteren in ruimte en tijd. In Istanbul ligt ten slotte een rijk verleden, waaruit veel kunst en cultuur ontsproten is.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Instanbul<br>
Instanbul
 
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: