Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Florence

Florence & Toscane door Christopher Catling
Hardcover | 312 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2003
ISBN: 9041033149
Recensie:
Aantrekkelijk ogend boek vol gekleurde illustraties en praktische tips voor de vakantieganger in Toscane. De kaart aan de binnenzijde van het omslag met uitklapbare inhoudsopgave biedt snel een overzicht van de zes te bezoeken gebieden, elk in een eigen kleur. Door de gekleurde randjes aan de pagina's zijn die gebieden eenvoudig terug te vinden in de gids zelf. Per stadsgedeelte van Florence of per streek binnen Toscane (en daarbinnen weer per bezienswaardigheid) worden de 'high-lights' behandeld, zowel in tekst als in beeld. Zo kan de gebruiker zich ter plekke gemakkelijk orienteren aan de hand van de dwarsdoorsneden van musea en gebouwen. De gids eindigt met een hoofdstuk vol nuttige tips voor de reiziger en een register. Op de binnenzijde van de, ook weer uitklapbare, achterflap staat een wegenkaart van Toscane afgedrukt.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Florence & Toscane<br>Christopher Catling
Florence & Toscane
Christopher Catling
 

 
   
Florence door Paul Otto Schulz & M. Schulz-Wenzel
Paperback | 120 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 901802001X
Beschrijving:
Met grote kaart.
Zoeken gaat snel; bij alle onderwerpen in deze gids staan de coördinaten van de kaart vermeld.
12 Hoogtepunten.
Deze mag u niet missen! De 12 hoogtepunten zijn in de gids en op de kaart gemarkeerd met een groot blauw uitroepteken zodat u ze niet over het hoofd ziet.
De beste Extra-tips.
Overnachten, winkelen, uitgaan, bezienswaardigheden, restaurants en cafés.
Recensie:
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over o.a. Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie e.d. Dan volgt de stadsbeschrijving met aandacht voor hotels, eten en drinken, winkelen, uitgaan, cultuur en amusement, sport, bezienswaardigheden en uitstapjes, gevolgd door een vijftal Extra-routes. Alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes en laat zich daar goed mee vergelijken. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is soms iets meer, soms iets minder uitgebreid. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden en in de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart 1:9.500 achterin, met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en op de achterzijde een plaatsnamenregister en een overzichtskaartje van Toscane. Aangevulde en geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Florence<br>Paul Otto Schulz
Florence
Paul Otto Schulz
 

 

   
Toscane - Florence
Paperback | 384 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2005
ISBN: 9020959115
Beschrijving:
De serie Groene Gidsen van Michelin is een beproefde en betrouwbare reisgidsenreeks. Of u nu lekker lang op vakantie gaat of er zomaar even tussenuit trekt, de Groene Gids wijst u de weg naar alle bijzonderheden die uw reisbestemming te bieden heeft op een boeiende, grondige en praktische manier.
Recensie:
Deel uit de serie Michelin-gidsen over Toscane en o.a. Florence, bestaande uit een (thema)kaartgedeelte, waarop bezienswaardigheden, rondritten, verblijfplaatsen e.d.; praktische informatie, waarin o.a. tips voor rondritten, sportief en recreatief, een evenementenkalender en het dagelijkse leven in Toscane; een inleiding, waarin o.a. geografische, historische en culturele info. Het belangrijkste gedeelte bestaat uit een bespreking van steden en bezienswaardigheden op alfabetische volgorde. De beschrijving van de steden en dorpen gebeurt op een standaardmanier en aan de hand van symbolen. In kaders adressen van eet-, slaap-, winkel- en ontspanningsgelegenheden. Achterin nog een woordenlijst en overzicht van "driesterren tips". Een beperkt aantal kleurenfoto's van goede kwaliteit en diverse tekeningen van architectuur completeren de gids. Een "klassieker" en een aanrader. Met register.
(Biblion recensie, E.M. de Wijn-Koning)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Toscane - Florence<br>
Toscane - Florence
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: