Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Brussel

Brussel door M. Graf
Paperback | 120 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 9018019704
Beschrijving:
Met grote kaart zoeken gaat snel; bij alle onderwerpen in deze gids staan de coördinaten van de kaart vermeld. 12 hoogtepunten; deze mag u niet missen! De 12 hoogtepunten zijn in de gids en op de kaart gemarkeerd met een groot blauw uitroepteken zodat u ze niet over het hoofd ziet. De beste extra-tips voor overnachten, winkelen, uitgaan, bezienswaardigheden, restaurants en cafés.
Recensie:
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over o.a. Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie e.d. Dan volgt de stadsbeschrijving met aandacht voor hotels, eten en drinken, winkelen, uitgaan, cultuur en amusement, sport, bezienswaardigheden en uitstapjes, gevolgd door een vijftal Extra-routes. Alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes en laat zich daar goed mee vergelijken. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is soms iets meer, soms iets minder uitgebreid. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden en in de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart 1:10.000 achterin, met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en op de achterzijde een plaatsnamenregister en een kaartje van de metro-lijnen.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Brussel<br>M. Graf
Brussel
M. Graf
 

 

   
Brussel door Marten van de Kraats
Hardcover | 192 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033076
Recensie:
Deze reisgids laat zien wat er allemaal te bekijken is in Brussel en in veel mindere mate in Antwerpen, Gent, Brugge en elders in Belgie. De auteurs veronderstellen dat de toerist in Brussel logeert en vandaaruit excursies onderneemt naar het binnenland. Alle praktische inlichtingen zijn trouwens enkel afgestemd op Brussel. De gids toont hoe rijk Brussel is aan gebouwen, schilderijen, tapijtkunst en striptekenaars. Gebouwen en paleizen worden zo afgebeeld, dat je erin kunt kijken en goed doorhebt in welke stijl ze opgetrokken zijn. Het historisch overzicht is van hoog niveau, maar de paragrafen over de talen getuigen van grove onwetendheid: de schrijvers en de vertalers kennen het verschil tussen Walen en Brusselaars niet, ze denken dat de twee landstalen Vlaams en Waals zijn i.p.v. Nederlands en Frans, dat er in Brussel alleen Frans wordt gesproken en ze weten niet dat er ook nog Duitstaligen zijn. Hun kennis van hotels, restaurants, gastronomie, biercultuur en andere lekkernijen is des te beter. Zoals in alle Capitoolgidsen is het visuele en didactische aspect de sterkste kant. Voor de plaatsen buiten de hoofdstad is de uitleg te beknopt en oppervlakkig. Kleine tot zeer kleine letter.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Brussel<br>
Brussel
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: