Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Berlijn

Berlijn
Hardcover | 352 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 904103305X
Recensie:
Deze gids voor Berlijn is een van de beste gidsen die tot nu toe is verschenen. De indeling is goed systematisch volgehouden en men kan er heel gemakkelijk van alles in vinden. Heel origineel zijn de vele in perspectief getekende gebouwen of stadswijken met hun karakteristieke bijzonderheden. Behalve de informatie over onder andere hotels, adressen en openingstijden van musea, kerken en andere bezienswaardigheden, kaarten en plattegronden die men ook wel in andere gidsen kan vinden, wordt men hier toch wel wat meer en uitgebreider over van alles en nog wat ingelicht. Bovendien is veel meer aandacht besteed aan de talloze, vaak kleine kleurillustraties. Dit alles in een handzaam formaat zorgt voor een voortreffelijk en plezierig leesbaar boek. Met register.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Berlijn<br>Malgorzata Omilanowska
Berlijn
Malgorzata Omilanowska
 

 

   
Berlijn door Jürgen Scheunemann
Paperback | 192 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041024557
Beschrijving:
Of u nu eersteklas reist of met een beperkt budget, Capitool Compact biedt u het beste van Berlijn. Tientallen lijsten met hoogtepunten - van de opvallendste nieuwe gebouwen tot festivals, cafés, musea, hotels en markten - verschaffen u alle kennis die u nodig hebt. De praktische informatie en bijzondere tips besparen u tijd en geld. Met behulp van gedetailleerde kaarten en honderden foto's vindt u moeiteloos de weg.
Recensie:
Deze reisgids voor de Duitse hoofdstad Berlijn, die opvalt door het vele beeldmateriaal, is opgebouwd uit drie delen. De gids opent met de hoogtepunten van deze stad: van Brandenburger Tor, Reichstag, Potzdamer Platz, Kurfurstendamm tot musea, cafe's, uitgaan, winkels, parken, beroemde hotels en restaurants. In het tweede deel worden de bezienswaardigheden van 10 stadsdelen en haar omgeving gepresenteerd, steeds met kleine, maar gedetailleerde locatiekaartjes, w.o. Charlottenburg, Grunewald, Tiergarten, Kreuzberg, Unter den Linden, Alexanderplatz, Prenzlauer Berg en tenslotte Potsdam met het koninklijke paleis Sanssouci. Tenslotte volgt praktische toeristische informatie over vervoer, veiligheid, accommodatie met hotels in verschillende klassen en typen, afgesloten door een register. Overzichtskaarten, w.o. een metrokaart treft men op de uitvouwbare voor- en achterflappen aan. De vele kleurenfoto's zijn vaak wel erg klein afgedrukt evenals diverse onderdelen van de tekst en de begeleidende kaartjes.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Berlijn<br>Jürgen Scheunemann
Berlijn
Jürgen Scheunemann
 

 

   
Berlijn door Joachim Nawrocki
Paperback | 96 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2001
ISBN: 9041030077
Recensie:
Reisgids voor de Berlijnbezoeker met grotendeels de informatie die ook in andere gidsen staat. Bezienswaardigheden, musea, uitgaan, overnachtingsmogelijkheden en winkelen zijn de thema's die aan bod komen. Handig is dat steeds is aangegeven welke lijn van het openbaar vervoer naar de beschreven attractie leidt. De gids is buitengewoon prettig, op niveau geschreven, de gekozen illustraties (kleurenfoto's) zijn passend en origineel. Een boekje dat net iets meer biedt dan de geijkte toeristische bezienswaardigheden. De uitslaande flappen bevatten relevante kaarten.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Berlijn<br>Joachim Nawrocki
Berlijn
Joachim Nawrocki
 

 

   
Kaartgids Berlijn + Stadsplattegrond door Antoine Goris
Paperback | 96 Pagina's | Terra - Lannoo, Uitgeverij | 2005
ISBN: 9020959751
Beschrijving:
'De uitgestippelde stadswandeling' leidt je langs niet te missen bezienswaardigheden. 'Hoogtepunten' biedt een samenvatting van alle belangrijke bezienswaardigheden, met adressen en openingsuren. 'Wat er verder nog te zien is...' alternatieve trips voor wie de stad en haar omgeving nog beter wil leren kennen. In 'Praktisch allerlei' tref je nuttige actuele informatie aan over eten en drinken, winkelen en uitgaan. Met uitvouwbare stadsplattegrond en uitgebreid register. Alle in de gids beschreven bezienswaardigheden zijn met een duidelijk herkenbaar sterretje op de gedetailleerde kaart aangeduid.
Recensie:
Dit informatieve gidsje geeft een wandeling door het historische en culturele stadcentrum van Berlijn. Beginnend op de Alexanderplatz wordt men langs de voornaamste musea, kerken en andere belangrijke gebouwen geleid tot op de Kurfurstendam, waarbij achtergrond en belangrijke gebeurtenissen kort worden besproken. Vervolgens wordt men gewezen op de bezienswaardigheden buiten deze route en hoe er te komen. Daarna worden de afzonderlijke straten en gebouwen van de wandeling apart besproken. De verwijzingen naar de bijgevoegde kaart zijn goed. Ook krijgt men voldoende aanwijzingen om het openbaar vervoer met vrucht te kunnen gebruiken. Het gidsje eindigt met een goed overzicht van winkels, musea, enz., incl. openingsuren, de restaurants en dergelijke ook met prijscategorie. Door zijn smalle formaat gemakkelijk mee te nemen. Voor een eerste kennismaking met Berlijn beslist aan te raden. Kleine, maar scherpe druk en leuk geillustreerd. Met uitklapbare kaart.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Kaartgids Berlijn + Stadsplattegrond<br>
Kaartgids Berlijn + Stadsplattegrond
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: