Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Barcelona

100% Barcelona door Nieke Stein
Hardcover | 149 Pagina's | Mo'Media | 2005
ISBN: 905767095X
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend/goed
Beschrijving:
Of je nu gaat voor sightseeing, shoppen, culinair genieten of avontuur: met deze gids op zak, ontdek je Barcelona in no-time. Alle bezienswaardigheden, de leukste musea, parken, restaurants, cafés en winkels zijn overzichtelijk ingedeeld per stadsdeel. 6 leuke wandelingen leiden je overdag langs al die mooie plekken. Voor ¿s avonds zijn er uitgaanstips voor iedereen en comfortabele hotels voor elk budget. De duidelijke plattegronden laten je zien waar je bent en waar je naartoe moet. 100% Barcelona, voor wie niets wil missen!
Genieten van Gaudís bouwwerken, shoppen in Passeig de Gràcia, slenteren door de kleine steegjes van de oude binnenstad, flaneren over de Ramblas, bootjes kijken in de haven, tapas eten aan het strand.
Recensie:
De Nederlandse schrijfster van deze reisgids over Barcelona verhuisde een paar jaar geleden naar deze stad en stelde vervolgens deze gids samen met tips over bezienswaardigheden, eten en drinken, winkelen en andere toeristische activiteiten. Het boekje is opgedeeld naar zes wijken, t.w. Gracia, L'Eixample, El Gotico, El Borne, El Raval en tenslotte Barceloneta & Villa Olimpica. Elk hoofdstuk begint met de topattracties, overige bezienswaardigheden, restaurants, winkels en een stadswandeling evenals een gedetailleerde wijkplattegrond met locatie van de route en alle besproken adressen. Het boekje besluit met enkele bezienswaardigheden in de buitenwijken, indices op plaatsen en op thema en een metrokaart op de uitvouwbare achterflap. Op de voorflap is een overzichtskaart van Barcelona afgedrukt, terwijl vele kleurenfoto's tussen de tekst zijn te vinden. De gids is overzichtelijk opgebouwd, maar soms wordt de leesbaarheid geweld aangedaan, b.v. daar waar teksten op een vrij donkere, leverkleurige achtergrond zijn afgedrukt.
(Biblion recensie, Dr. J. Kroes) erg leuk boekje
Mening klant bol.com:
Handig boekje. Vooral voor diegenen die niet de toeristische trekkers af willen lopen. Het is een goede aanvulling op de gebruikelijke gidsen. Na vier bezoeken aan de stad dachten we deze wel te kennen, maar van dit boekje hebben we erg veel plezier van gehad. Alleen vond ik de kaartjes niet altijd even duidelijk, maar dat kan ook aan mij liggen. Aanrader!
Mening klant bol.com:
Eindelijk een gids die ik zoek.
Heel veel plezier gehad van dit buitengewoon handige gidsje. Eindelijk een gids waarin niet alleen lange verhandelingen staan over geschiedenis,architectuur e.d. We hebben veel van de leuke winkeltjes bezocht,de wandelingen boden een aangename afwisseling tussen cultuur,lekker eten en drinken en gezellig shoppen.
Mening klant bol.com:
Een heel handig boekje ook voor mensen die al vaker in Barcelona zijn geweest en denken dat ze alles wel al gezien hebben. Nee dus: met de leuke wandelingen die erin beschreven staan kom je langs leuke winkeltjes en niet eerder ondekte straatjes. We hebben een aantal restaurantjes die aanbevolen werden getest en niets dan lof! Heerlijk. Nieke; you go girl! Goed gedaan.
Mening klant bol.com:
Echt vrolijk werd ik van de vormgeving van het boekje. Weer goed gedaan hoor. Met dit boekje op pad gaan in Barcelona, raad ik iedereen aan. Je komt heel makkelijk bij de leukste winkeltjes en restaurantjes terecht. Bedankt, het maakte onze stedentrip helemaal goed!

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

100% Barcelona<br>Nieke Stein
100% Barcelona
Nieke Stein
 

 

   
Barcelona & Catalonie door R. Williams
Hardcover | 176 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033041
Klantenbeoordeling bol.com: uitstekend
Recensie:
In prachtige kleurenfoto's en -illustraties en met een overvloed aan kaarten en (perspectief)plattegronden worden Barcelona en Catalonie beschreven. Barcelona wordt wijk na wijk behandeld met veel dwarsdoorsneden van monumenten en gebouwen. Belangwekkende details worden bij die illustraties aangegeven. Dit alles vergezeld van openingstijden, metrostations en tips. Catalonie wordt van noord naar zuid besproken met veel aandacht voor de kustplaatsen en een stukje binnenland. Meer dan een reisgids lijkt deze gids op een (oppervlakkige) mini-encyclopedie. De grote hoeveelheid informatie zorgt er soms voor dat het onoverzichtelijk wordt. Kunst, cultuur en geschiedenis worden in het kort aangestipt. De gids wordt afgesloten met veel tips voor de reizigers en enkele lijsten van restaurants, cafes hotels en dergelijke. De laatste pagina's bevatten een handzame plattegrond van Barcelona. De tekst is over twee of drie kolommen verdeeld. Al met al een zeer aantrekkelijke, visuele reisgids die heel veel mensen zal aanspreken. Kleine tot zeer kleine druk.
(Biblion recensie, Redactie)
Mening klant bol.com:
Ik heb heb gebruikt voor mijn vakantie in Barcelona, alle informatie is erg duidelijk en er staan mooie plaatjes in die ook een erg goed beeld geven van de bezienswaardigheden. Ik heb deze boeken ook veel bij mijn stage gebruikt en ze geven alle belangrijke informatie.
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Barcelona & Catalonie<br>R. Williams
Barcelona & Catalonie
R. Williams
 

 

   
Barcelona en omgeving door Vincent Westzaan
Paperback | 270 Pagina's | Gottmer Uitgevers Groep b.v. | 2005
ISBN: 9025732607
Beschrijving:
Barcelona verkeert in een proces van verandering. Enerzijds onderscheiden de Inwoners zich door een hang naar vernieuwing, anderzijds zijn zij, zoals de meeste Catalanen, trots op hun verleden en tradities. Hierdoor kunt u in Barcelona niet alleen avant-gardistische, kunst bewonderen, maar ook een van de belangrijkste musea van Romaanse kunst ter wereld bezoeken. De monumenten uit het verleden, van de Barri Gòtic tot de werken van Gaudi en stijlverwanten, worden gekoesterd en voor het publiek steeds beter toegankelijk gemaakt. In kleine theaters is nieuwe muziek te horen en moderne dans te zien, in het Palau de la Música kunt u genieten van klassieke muziek en nu de wederopbouw van het Liceu is voltooid, beschikt Barcelona weer over een schitterend operahuis. In dit reishandboek komen al deze aspecten uiteraard aan bod en vindt u overzichten van de musea met adres, openingstijden en beschrijving van de collectie, van de winkelwijken, concertruimten, theaters, restaurants en cafés. Alle stadswijken worden beschreven, beginnend met de oudste wijken en eindigend met de moderne architectuur. De modernistische bouwwerken krijgen aparte aandacht en na een hoofdstuk over de omgeving volgt een uitgebreid hoofdstuk met alle benodigde praktische informatie. Fraaie kleurenfoto's en inzichtelijke plattegronden completeren het geheel.
Recensie:
Deze reisgids bevat uitgebreide beschrijvingen van de verschillende stadswijken van Barcelona en de belangrijkste bezienswaardigheden. De gids valt grofweg in drie delen uiteen. Een algemeen deel met informatie over bevolking, taal, bestuur, een hoofdstuk geschiedenis en een hoofdstuk kunst en cultuur. Een deel met gedegen stadsbeschrijvingen: in tien hoofdstukken worden de verschillende wijken en hun bezienswaardigheden behandeld. En ten slotte een praktisch deel, verspreid door de gids heen: van winkelen en uitgaan tot accommodatie en eten en drinken. De 'omgeving' van Barcelona komt er erg mager vanaf: slechts zeven pagina's. De reisgids bevat verschillende stadsplattegrondjes en kleurenfoto's. Vergeleken met de vorige editie is de tekst hier en daar herschikt en herschreven. De feitelijke informatie is geactualiseerd. De belangrijkste veranderering is echter de sterk verbeterde lay-out.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Barcelona en omgeving<br>Vincent Westzaan
Barcelona en omgeving
Vincent Westzaan
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: