Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Antwerpen

Antwerpen F.A.Q. door P. Haex & F. Heirman
Paperback | 224 Pagina's | Uitgeverij De Geus | 2004
ISBN: 9044505513
Beschrijving:
Wie in Antwerpen aankomt, heeft direct het gevoel in een wereldstad beland te zijn. Mensen uit alle hoeken van de wereld - aangetrokken door de haven, de diamanten of de kunst - hebben in de loop van vele tientallen jaren mede het aanzien van de stad aan de Schelde bepaald.
Ieder weekend trekken duizenden mensen vanuit Nederland en België naar Antwerpen, onder andere om een van de letterlijk honderden cafés, discotheken, restaurants of hoerenkotten te bezoeken. Antwerpen is ook de thuisbasis van de nieuwe generatie spraakmakende modeontwerpers, designers, een groot aantal schrijvers, filmmakers, acteurs en muzikanten. En je kunt er geweldig winkelen.
Maar zelfs in Antwerpen heb je lelijke monumenten, te negeren restaurants en platgetreden locaties. F.A.Q. Antwerpen helpt de toerist die te vermijden.
Recensie:
De uitdrukking FAQ (Frequently Asked Questions) heeft in Antwerpen nog een betekenis, namelijk: tof of gaaf. De twee Vlaamse journalisten die dit boekje samenstelden, vermelden tips en bezienswaardigheden die onder het predikaat 'faq' vallen. In bijna 70 korte hoofdstukjes van gemiddeld 2 pagina's volgen tips om aangenaam te verpozen in de Scheldestad. Allereerst wordt een beeld geschetst van de verschillende wijken en de diverse etnische groeperingen die Antwerpen bevolken. Daarna is er aandacht voor de inwendige mens met tips voor al dan niet trendy cafe's, en plaatsen waar je kunt ontbijten, loungen of cocktails drinken. Ook de meer bekende adressen waar dagjesmensen op af komen, komen aan bod: (mode)winkels, rommelmarkten, het diamantmuseum, kunst en design. Uitgaan in Antwerpen kan in de vorm van theater, cinema, disco of muziekcafe's. In het jaar waarin Antwerpen boekenhoofdstad van de wereld is, besluit het boekje met literaire beschouwingen en adressen van (niet al te veel) boekhandels in de stad. Geschreven op een luchtige toon biedt dit boekje leuke adressen. Met kleine zwartwitfoto's, adressen en register.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Antwerpen F.A.Q.<br>P. Haex
Antwerpen F.A.Q.
P. Haex
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: