Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten
 
 
Stedengidsen Amsterdam

Amsterdam door Robin Pascoe & Christopher Catling
Hardcover | 263 Pagina's | Unieboek Uitgevers | 2005
ISBN: 9041033017
Recensie:
Een stad als Amsterdam waar zoveel cultureel erfgoed op een betrekkelijk klein aantal vierkante kilometers is samengeperst, kan het beste te voet worden ontdekt. De (Engelse) samenstellers van onderhavige gids bieden de bezoeker aan Amsterdam daartoe alle gelegenheid. Naast een algemene inleiding waarin de stad in kaart wordt gebracht, gevolgd door een kort historisch overzicht en bezienswaardigheden, wordt er met name ruime aandacht geschonken aan de buurten binnen de Singelgracht. De city, de grachtengordel, de plantage en het museumkwartier (net buiten dit gebied) worden uitgebreid doorgelicht. De historische gebouwen, musea, kerken, straten en markten nodigen door de plattegronden en opengewerkte tekeningen uit tot bezoeken. Behalve historische anekdotes geeft deze handzame gids praktische tips betreffende openbaar vervoer, amusement, winkelen, cafe's, restaurants en hotels. Een stratengids, een register en een bibliografie besluiten deze rijk in kleur geillustreerde gids. Kleine tot zeer kleine letter.
(Biblion recensie, Redactie)

  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Amsterdam<br>Robin Pascoe
Amsterdam
Robin Pascoe
 

 

   
Amsterdam door S. Voller & Jaap van der Wal
Paperback | 120 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken | 2005
ISBN: 901802015X
Beschrijving:
Met grote kaart zoeken gaat snel; bij alle onderwerpen in deze gids staan de coördinaten van de kaart vermeld. 12 hoogtepunten; deze mag u niet missen! De 12 hoogtepunten zijn in de gids en op de kaart gemarkeerd met een groot blauw uitroepteken zodat u ze niet over het hoofd ziet. De beste extra-tips voor overnachten, winkelen, uitgaan, bezienswaardigheden, restaurants en cafés.
Recensie:
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over o.a. Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie e.d. Dan volgt de stadsbeschrijving met aandacht voor hotels, eten en drinken, winkelen, uitgaan, cultuur en amusement, sport, bezienswaardigheden en uitstapjes, gevolgd door een zestal Extra-routes. Alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes en laat zich daar goed mee vergelijken. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is soms iets meer, soms iets minder uitgebreid. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden en in de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart 1:11.000 achterin, met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en op de achterzijde een plaatsnamenregister en een kaartje van de openbaar vervoer lijnen. Aangevulde en geactualiseerde druk.
(Biblion recensie, Redactie)
  Bestel online

Bestel hier deze gids
op de site van
Bol.com!

Amsterdam<br>S. Voller
Amsterdam
S. Voller
 
 
 
Start: Juli 2009  Laatst gewijzigd op: